Accountmanager Online Veilingen

What are you going to do?

Bij Troostwijk draait alles om waarde. Wij zijn er van overtuigd dat alles waarde heeft. Maar je moet die waarde wel kunnen vinden, herkennen en verzilveren. Dat is precies wat Troostwijk doet. We brengen kopers en verkopers uit de hele wereld online bij elkaar. We taxeren, geven advies en zijn Europa’s grootste b2b online veilinghuis, o.a. van industriële machines.

Waarde draait bovendien om mensen. Om vertrouwen. Welkom bij Troostwijk Auctions! Al sinds 1930 de vertrouwde naam in de markt.


Wat ga je doen?

Werkend vanuit de vestiging in Amsterdam ga jij door te netwerken en acquireren het opdrachtgevers netwerk in Nederland verder uitbreiden. Je verkoopactiviteiten richten zich op het werven van nieuwe veilingprojecten, samenwerkingen aangaan, het afsluiten van contracten en het nog verder laten groeien van de naamsbekendheid. Ook relatiebeheer met bestaande opdrachtgevers is daarbij belangrijk. Zowel commercieel als operationeel ben je een sterke gesprekspartner. Je schakelt makkelijk met opdrachtgevers en collega’s en weet zo de juiste innovatieve en duurzame oplossingen aan te bieden. De commerciële opvolging en begeleiding van offerte tot opdracht en de uitvoer van projecten en contracten liggen bij jou.

De Accountmanager ontwikkelt samen met het marketingteam acties en verkoopstrategieën voor zowel nieuwe als terugkerende business activiteiten op basis van marktontwikkelingen en kansen. Per business unit zijn deze beschreven in de sales plannen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van interne en externe bronnen met markt- en klantgegevens, ook wordt strategisch samengewerkt met Europese Troostwijk kantoren, de collega's van BVA Auctions en partners. 


Steeds meer branches gebruiken online veilingen als alternatief of enig verkoopkanaal. Deze ‘nieuwe’ branches willen we graag actief bewerken en hiervoor is een echte pionier met sales-skills nodig. Later kunnen deze branches wellicht als stand alone volwassen vertical bestierd worden. Momenteel richt de Accountmanager Others zich op medical, voorraden, kunststof branche en intellectuele eigendomsrechten en gaat deze commerciële samenwerkingen na en aan met diverse partijen.

Who are you?

  • Hbo werk- en denkniveau met minimaal 5-7 jaar werkervaring in een functie met een vergelijkbare dynamiek;
  • Je bent een ervaren sales professional met aantoonbare commerciële successen;
  • Je bent handig met MS Office en hebt ervaring met CRM-pakketten;
  • Affiniteit met industriële machines;
  • Gedreven om het maximale eruit te halen;
  • Ondernemende instelling en pioniersgeest;
  • Proactief en zelfstartend;
  • Charismatisch, enthousiast en gepassioneerd;
  • In staat om kansen te creëren, te signaleren en deze optimaal te benutten.


Wat mag je van ons verwachten?

Een zelfstandige en afwisselende functie binnen een ondernemende en innovatieve organisatie. Behalve een prima salaris hebben we een modern pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede pensioenregeling, 25 vakantiedagen, een leaseauto, iPhone, laptop, een mooie bonusregeling en opleidingsmogelijkheden. Je komt terecht in een team van professionals, waar hard werken goed samengaat met humor. 


Heb je nog vragen?

Onze recruiter Merel van Grunsven beantwoordt deze graag. Je kan haar bellen of WhatsAppen op 06 166 00 338. Direct solliciteren kan heel eenvoudig via de button. We kijken uit naar jouw reactie! Een assessment maakt deel uit van deze procedure.


(Beste bureaus: gebruik deze vacature alsjeblieft niet om acquisitie te doen. Dat is niet waar we naar op zoek zijn. Bedankt alvast!)