New Business Specialist

What are you going to do?

Als New Business Specialist heb jij een neus voor ontwikkelingen in de markt. Je weet precies wat er gebeurt en waar de kansen liggen. Hiervoor hou je diverse online kanalen in de gaten, je leest vakbladen en bezoekt relevante beurzen en events (zodra het weer kan). Met jouw enthousiasme weet je een band op te bouwen met prospects en hen te overtuigen van de voordelen van een online veiling. Jouw gestructureerde aanpak en opvolging leidt tot nieuwe aanvragen en afspraken voor de accountmanager. Uiteindelijk gaan jouw inspanningen leiden tot nieuwe veilingprojecten.

Je maakt samen met de accountmanager een actieplan voor het proactief bewerken van de verschillende marktsegmenten. Je kan hierbij gebruikmaken van verschillende bronnen en onze eigen database.

Je bent tevens het eerste aanspreekpunt voor nieuwe potentiële opdrachtgevers, je inventariseert hun vraagstukken en koppelt deze aan de juiste persoon of afdeling. Je maakt deel uit van het wekelijks sales overleg.

Enkele keren per jaar coördineer je de deelname aan industriële beurzen en events in jouw sectoren.


Dit is Troostwijk

Bij Troostwijk draait alles om waarde. Wij zijn er van overtuigd dat alles waarde heeft. Maar je moet die waarde wel kunnen vinden, herkennen en verzilveren. Dat is precies wat Troostwijk doet. We brengen kopers en verkopers uit de hele wereld online bij elkaar. We taxeren, geven advies en zijn Europa’s grootste b2b online veilinghuis, o.a. van industriële machines. Waarde draait bovendien om mensen. Om vertrouwen. Welkom bij Troostwijk Auctions! Al sinds 1930 de vertrouwde naam in de markt.

Who are you?

  • Je hebt hbo werk- en denkniveau met minimaal 3 jaar werkervaring in een binnendienstfunctie met een vergelijkbare dynamiek;
  • Je bent een ervaren sales professional, verbinder, doorzetter, netwerker;
  • Je weet op een prettige manier te overtuigen;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het telefonisch en schriftelijk benaderen van prospects;
  • Affiniteit met industriële machines en/of materieel is mooi meegenomen;
  • Je bent handig met het gebruik van social media en CRM-pakketten;
  • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.


Wat kun je verwachten?

Een mooie zelfstandige en afwisselende functie binnen een ondernemende en innovatieve organisatie. Behalve een prima salaris hebben we een modern pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede pensioenregeling, 25 vakantiedagen, reiskostenvergoeding, een mooie bonusregeling en opleidingsmogelijkheden. Je komt terecht in een team van professionals, waar hard werken goed samengaat met humor.  


Heb je nog vragen?

Onze recruiter Allard Möller beantwoordt deze graag. Je kan hem bellen of WhatsAppen op 0610917514. Direct solliciteren kan heel eenvoudig via de button. We kijken uit naar jouw reactie!  


(Beste bureaus: gebruik deze vacature alsjeblieft niet om acquisitie te doen. Dat is niet waar we naar op zoek zijn. Bedankt alvast!)